Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vanhoja uutisia

 

7.8.2017

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 9.8.!

 

Olet lämpimästi tervetullut Artikla 3:n seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 9.8. klo 19 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

 

Tällä kertaa Beecher Stowe -illassa on tarkoitus käydä keskustelua Marc Rothemundin ohjaaman elokuvan Sophie Scholl - viimeiset päivät (2005) pohjalta. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Hitleriä vastustaneeseen Valkoinen ruusu -vastarintaliikkeeseen kuuluneesta nuoresta saksalaisesta opiskelijasta, jonka Gestapo pidätti helmikuussa 1943. Elokuvan katsominen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

10.7.2017

Beecher Stowe -ilta 12.7. - tervetuloa!

 

Olet erittäin tervetullut Artikla 3:n seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 12.7. klo 19 alkaen! Ilta pidetään tällä kertaa Itäkeskuksessa.

 

Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin, erilaisia ihmisoikeusaiheita käsitteleviin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

29.6.2017

Tervetuloa pitämään esillä ihmisoikeuksia Helsinki Pride -kulkueessa lauantaina 1.7.!

 

Ensi lauantaina 1.7. Artikla 3 on ottamassa osaa vuosittaiseen Helsinki Pride -kulkueeseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden puolesta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeudet liittyvät läheisesti yhdistyksemme tehtävään edistää oikeutta elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen hedelmöittymisestä alkaen: suuressa osassa maailmaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kaikkein perustavanlaatuisimpienkaan ihmisoikeuksien kunnioittaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Vakava syrjintä ja väkivalta tai väkivallan uhka on yhä todellisuutta liian monelle seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvalle ihmiselle. Yli 70:ssä maassa homoseksuaalisuus on edelleen rikos, ja kahdeksassa maassa siitä voi seurata jopa kuolemantuomio. On selvä, ettei kenenkään pitäisi joutua pelkäämään turvallisuutensa, vapautensa tai henkensä edestä sukupuolensa tai seksuaalisen suuntautumisensa takia. Marssimme lauantaina yhdessä muiden ihmisoikeusjärjestöjen kanssa pitääksemme esillä sitä, että yhtäläiset ihmisoikeudet kuuluvat kaikille!

Myöskään täällä Suomessa yhdenvertaisuus ei aina toteudu. Tahdomme tänä vuonna pitää Pride-kulkueessa erityisesti esillä transsukupuolisten ihmisten oikeutta päättää omasta lisääntymisestään ja peräänkuuluttaa translain uudistamista, jotta nykylain syrjivä ja tarpeeton steriliteettipakko saataisiin vihdoin historiaan. Nykylaki vaatii juridisen sukupuolen korjauksen edellytyksenä todistusta sterilisaatiosta tai muusta syystä johtuvasta lisääntymiskyvyttömyydestä – vaatimus, joka käytännössä usein toteutuukin sukupuolenkorjaushoitojen myötä. Osa transsukupuolisista ihmisistä ei kuitenkaan koe tarvitsevansa lisääntymiskyvyttömyyteen johtavia sukupuolenkorjaushoitoja tai sterilisaatiota elääkseen kokemassaan sukupuolessa. Ei ole mielekästä eikä inhimillistä painostaa ketään alistumaan lisääntymiskyvyttömyyteen johtaviin peruuttamattomiin toimenpiteisiin, joita henkilö ei itse toivo, juridisen sukupuolen vahvistamisen edellytyksenä. Oikeus päättää omasta kehosta ja lisääntymisestä kuuluu jokaiselle – myös transsukupuolisille ihmisille.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan marssimaan ihmisoikeuksien puolesta! Kokoontumispaikkana on Kansalaistori, ja tapaamisajankohta on klo 12:00. Kulkue lähtee kohti Kaivopuistoa klo 13:00.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tai tahdot lisätietoa, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com. Tervetuloa mukaan!

 

 

10.6.2017

Beecher Stowe -illassa 14.6. keskustellaan yhdenvertaisuuden edistämisestä

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.6. klo 19 alkaen Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27. Iltaa edeltävästi on suositeltavaa katsoa Anthony Fabianin ohjaama, tositapahtumiin perustuva elokuva Skin (2008), jonka pohjalta käymme illassa keskustelua. Elokuva kertoo Etelä-Afrikassa apartheidin aikaan vaaleaihoisten vanhempien perheeseen syntyneen tummaihoisen Sandra Laingin elämäntarinan. Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia siitä, miten voimme toimia rasismia vastaan ja edistää yhdenvertaisuutta!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

8.6.2017

Tervetuloa ensimmäisiin Vapauspeleihin maanantaina 12.6.!

 

Tahdotko tukea paperittoman siirtolaisen vapautta valita luotettava perhesuunnittelukeino, joka ei lopeta jo alkanutta elämää – silloinkin, kun ainut yhteiskunnan tarjoama ”perhesuunnittelukeino” on abortti? Tahdotko auttaa vaikeassa raskaustilanteessa olevaa äitiä saamaan asiallista tietoa vaihtoehdoista sekä apua ja tukea lapsen pitämiseen tai adoptioon antamiseen, jottei kenenkään tarvitsisi kokea, ettei hänellä ole käytännössä muita vaihtoehtoja kuin abortti? Tai tahdotko tukea naisen mahdollisuutta päästä vapaaksi kipeän aborttikokemuksen aiheuttamasta syyllisyydestä ja masennuksesta vertaistuen avulla?

Mitä jos voisit tehdä tätä kaikkea samalla kertaa – ja pitää samalla hauskaa?

Vapauspelit ovat sinua varten, joka tahdot kokeilla erilaisia pelejä ja urheilulajeja hyvässä seurassa sekä edistää samalla ihmisoikeuksien toteutumista. Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3 järjestää Vapauspeli-tapahtumia yhteistyössä Ituprojektin kanssa.

Tapahtumien tuotto käytetään Ituprojektin kriisiraskaustilanteessa olevia ja abortin kokeneita naisia auttavaan työhön sekä Artikla 3:n ”Ei papereita, ei vaihtoehtoja?” -projektin työhön paperittomien siirtolaisten perhesuunnittelumahdollisuuksien tukemiseksi. Osassa tapahtumista tuotto jaetaan tasan Artikla 3:n ja Ituprojektin kesken; osassa tapahtumista tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan jommallekummalle kohteelle pelien voittajan tai voittajien valinnan mukaan.

Ensimmäiset Vapauspelit pidetään maanantaina 12.6. Töölön kisahallilla osoitteessa Paavo Nurmen kuja 1c. Tapaamme kisahallin aulassa klo 17, ja suuntaamme sitten yhdessä viettämään iltaa lukkopainin ja pöytätenniksen merkeissä – voit valita, kumpaan lajiin tahdot osallistua! Osallistuminen maksaa 14 euroa, ja tapahtuman tuotto jaetaan tasan Ituprojektin ja Artikla 3:n ”Ei papereita, ei vaihtoehtoja?” -projektin kesken. Osallistumismaksu maksetaan käteisellä paikan päällä; varaathan tasarahan!

 

Jos tahdot lisätietoa, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

Sitovat ilmoittautumiset pyydetään sähköpostitse sunnuntaihin 11.6. klo 16 mennessä.

Tervetuloa Vapauspeleihin!

 

 

1.6.2017

Ihmisoikeuskysely Maailma kylässä -festivaaleilla: 58,4 prosenttia kannatti ihmisoikeuksia kaikille ihmisille hedelmöittymisestä alkaen

 

Artikla 3 osallistui 27.-28.5. Helsingin keskustassa järjestetyille Maailma kylässä -festivaaleille. Festivaalivierailla oli mahdollisuus tutustua toimintaamme Artikla 3:n esittelypisteellä Mahdollisuuksien tori -teltan ihmisoikeusosastolla. Esittelypisteellämme oli tarjolla tietoa Artikla 3:n tavoitteista, ajankohtaisista projekteista ja jäseneksi liittymisestä, mahdollisuus tutustua syntymättömän ihmisyksilön kehitykseen sekä mahdollisuus ilmaista oma näkemys ihmisoikeuksista vastaamalla lyhyeen “Kenelle kuuluvat ihmisoikeudet?” -kyselyyn.

Festivaalien ilmapiiri oli positiivinen, ja satojen esittelypisteellämme vierailleiden ihmisten kiinnostus ihmisoikeuskysymyksiä kohtaan ilahdutti ja innosti. Kiitämme esittelypisteellämme vierailleita mielenkiintoisista keskusteluista, kysymyksistä, rohkaisusta ja rakentavasta palautteesta!

Esittelypisteellämme vierailleista ihmisistä kaikkiaan 178 osallistui “Kenelle kuuluvat ihmisoikeudet?” -kyselyyn. Kyselyyn vastanneista suurin osa suhtautui ilahduttavan myönteisesti ja johdonmukaisesti ihmisoikeuksiin: 58,4 prosenttia vastanneista katsoi, että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille hedelmöittymisestä alkaen. Myös moni, joka ei valinnut tätä vaihtoehtoa, oli silti valmis kannattamaan ihmisoikeuksia ainakin osalle niistä ihmisistä, joita yhteiskunta ei tällä hetkellä kohtele ihmisinä. 10,7 prosenttia katsoi ihmisyksilön saavan ihmisoikeudet hedelmöittymisen jälkeen, mutta viimeistään 9 raskausviikon iässä, 3,4 prosenttia katsoi yksilön saavan ihmisoikeudet 10-12 raskausviikon iässä, 4,5 prosenttia katsoi ihmisyksilön saavan ihmisoikeudet 13-20 raskausviikon iässä ja 2,2 prosenttia katsoi ihmisyksilön saavan ihmisoikeudet 21-23 raskausviikon iässä. Kaikkiaan siis lähes neljä viidesosaa vastanneista oli valmiit kannattamaan ihmisoikeuksia ainakin osalle niistä ihmisistä, joiden perustavanlaatuisimpiakaan ihmisoikeuksia yhteiskunta ei tällä hetkellä tunnusta.

Myös toisenlaisia näkökulmia esiintyi. 2,2 prosenttia vastanneista oli valmis myöntämään ihmisoikeudet ihmisyksilölle vasta 24 raskausviikon iässä ja 0,6 prosenttia katsoi ihmisyksilön saavan ihmisoikeudet raskauden loppupuolella 29 raskausviikolla tai myöhemmin. 11,2 prosenttia puolestaan oli sitä mieltä, että ihmisyksilö saa ihmisoikeudet vasta tultuaan ulos kohdusta. Osa meni vielä tätäkin pidemmälle: 2,2 prosenttia ilmoitti kantanaan, etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille ihmisille syntymän jälkeenkään.

4,5 prosenttiin palautetuista vastauslomakkeista ei joko ollut merkitty mitään vastausvaihtoehtoa, vaan ainoastaan sanallista pohdintaa aiheesta, tai samaan lomakkeeseen oli merkitty useita vastausvaihtoehtoja.

Tämän kyselyn tuloksista ei luonnollisesti voi vetää johtopäätöksiä mitä tulee yleiseen suhtautumiseen ihmisoikeuksiin yhteiskunnassamme. Maailma kylässä -festivaalien Mahdollisuuksien tori -teltan ihmisoikeusosastolla vierailleet ihmiset, jotka vaivautuivat täyttämään ihmisoikeusaiheisen kyselyn, ovat luonnollisesti valikoitunut ryhmä, ja ihmisoikeuksiin myönteisesti suhtautuvat ihmiset ovat tässä ryhmässä varsin todennäköisesti yliedustettuina. Yhtä kaikki oli ilahduttavaa huomata, miten johdonmukaisesti enemmistö näistä ihmisistä kannatti myös kaikkein pienimpien ja haavoittuvaisimpien ihmisten yhtäläisiä ihmisoikeuksia. Jatkamme työtä sen eteen, että kaikkien ihmisten ihmisoikeudet tunnustettaisiin ja turvattaisiin tulevaisuudessa hedelmöittymisestä alkaen ilman mitään syrjintää – myös Maailma kylässä -festivaalien ihmisoikeusosaston ulkopuolella!

 

 

23.5.2017

Artikla 3 mukana Maailma kylässä -festivaaleilla 27.-28.5.

 

Artikla 3 on osallistumassa tänä viikonloppuna Maailma kylässä -festivaaleille, jotka järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 27.5. klo 11-21 ja sunnuntaina 28.5. klo 11-19. Festivaaleille on vapaa pääsy.

 

Artikla 3:n esittelypiste sijaitsee Mahdollisuuksien tori -teltan ihmisoikeusosastolla ja paikkamme on B 174 (ks. http://www.maailmakylassa.fi/festivaali-info/tapahtumapaikat-ja-aluekartta). Tervetuloa tutustumaan!

 

 

16.5.2017

Turvanallejen tuunauspaja 22.5. - tervetuloa!

 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan turvanallejen tuunauspajaan maanantaina 22.5.!

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Uusia ideoita syntyy joka kerta!

Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

Tapahtuma pidetään osoitteessa Maamiehentie 2 klo 18 alkaen. Tervetuloa!

 

 

7.5.2017

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 10.5.!

 

Olet lämpimästi tervetullut seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 10.5. klo 18:30 alkaen! Ilta pidetään tällä kertaa Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

 

Illassa on tarkoitus tutustua yhdessä osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa siis mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

9.4.2017

Beecher Stowe -illassa 12.4. aiheena tyttöjen sukuelinten silpomisen vastainen työ

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 12.4. klo 18 alkaen Herttoniemessä. Illassa keskustelemme tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisesta ja silpomisen vastaisesta työstä Sherry Hormannin ohjaaman elokuvan "Aavikon kukka" (2009) pohjalta. Elokuva perustuu Somaliassa syntyneen mallin ja ihmisoikeusaktivistin, Waris Dirien omaelämäkerralliseen teokseen. Elokuvan katsominen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Olet erittäin tervetullut osallistumaan!

 

 

19.3.2017

Turvanallejen tuunauspaja 22.3. - tervetuloa!

 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraavaan turvanallejen tuunauspajaan, joka pidetään keskiviikkona 22.3. klo 18 alkaen.

 

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

 

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

 

Tapahtuma pidetään osoitteessa Maamiehentie 2. Tervetuloa!

 

 

17.3.2017

Artikla 3:n kevätkokous 29.3.

 

Artikla 3:n kevätkokous tullaan pitämään 29.3. klo 18 alkaen Herttoniemessä. Jokaisella jäsenmaksunsa viimeistään viikko ennen kokousta maksaneella Artikla 3:n jäsenellä on äänioikeus kevätkokouksessa. Kokouksen esityslista lähetetään jäsenille sähköpostitse. Tietoa Artikla 3:n jäseneksi liittymisestä: http://www.artikla3.fi/mita-voin-tehda/liity-jaseneksi/

 

Olet erittäin tervetullut osallistumaan kevätkokoukseen!

 

 

16.3.2017

Artikla 3 täyttää 1 v - tervetuloa juhlimaan 19.3.!

 

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3:n perustamisesta on pian kulunut vuosi, ja olet erittäin tervetullut juhlimaan järjestömme 1-vuotissyntymäpäivää! Kokoonnumme juhlistamaan Artikla 3:n perustamisen vuosipäivää sunnuntaina 19.3. klo 18 alkaen Viikissä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

11.3.2017

Artikla 3:n strategiapalaveri 13.3.

 

Olet lämpimästi tervetullut Artikla 3:n strategiapalaveriin maanantaina 13.3.! Tapaamme Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27 klo 18 alkaen. Palaverissa on tarkoitus suunnitella Artikla 3:n tulevaa toimintaa ja strategiaa pidemmällä tähtäimellä sekä käydä keskustelua mahdollisista uusista yhteistyömahdollisuuksista muiden järjestöjen kanssa.

 

Tervetuloa!

 

 

5.3.2017

Beecher Stowe -ilta 8.3. - tervetuloa!

 

Olet lämpimästi tervetullut Artikla 3:n seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 8.3. klo 18:30 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.


Tällä kertaa Beecher Stowe -illassa on tarkoitus tutustua yhdessä osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa siis mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

25.2.2017

“Toivon tuolla puolen” -elokuvailta 28.2.

 

Olemme tiistaina 28.2. menossa yhdessä elokuviin, ja olet lämpimästi tervetullut mukaan! Suuntaamme Kinopalatsiin katsomaan elokuvan Toivon tuolla puolen, joka kertoo nuoresta syyrialaisesta turvapaikanhakijasta ja suomalaisesta kauppamatkustajasta. Elokuva on Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama ja palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta. Elokuva alkaa klo 18:25 ja kestää 1 tunnin 38 minuuttia. Tapaamme Kinopalatsin sisäänkäynnin luona klo 17:20, lunastamme varatut liput ja käymme kahvilla ennen näytöksen alkua. Elokuvan jälkeen jatkamme iltaa keskustelun merkeissä elokuvan herättämien ajatusten pohjalta.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, otathan yhteyttä meihin: artikla3(at)gmail.com. Ilmoittauduthan 27.2. klo 16 mennessä!


Tervetuloa mukaan!

 

 

8.2.2017

Turvanallejen tuunauspaja 15.2. - tervetuloa!

 

Olet erittäin tervetullut mukaan seuraavaan turvanallejen tuunauspajaan, joka pidetään keskiviikkona 15.2. klo 18 alkaen.

 

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

 

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

 

Tapahtuma pidetään tavalliseen tapaan osoitteessa Maamiehentie 2. Tervetuloa!

 

 

29.1.2017

Helmikuun Beecher Stowe -ilta poikkeuksellisesti perjantaina 3.2. - tervetuloa tutustumaan Kiasman Pahan jälkeen -näyttelyyn!

 

Helmikuun Beecher Stowe -ilta pidetään poikkeuksellisesti perjantaina 3.2. Menemme Kiasmaan tutustumaan Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin Pahan jälkeen -näyttelyyn, jonka aiheena on selviytyminen. Näyttelyn installaatiot ja valokuvat käsittelevät pakolaisuutta sekä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Keniassa ja Intiassa ja nostavat esiin syrjinnästä ja väkivallasta selviytyneitä ihmisiä. Osallistuminen on maksutonta. Tapaamme Kiasman aulassa klo 17.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

23.1.2017

Tervetuloa turvanallejen tuunauspajaan 25.1.!

 

Seuraava turvanallejen tuunauspaja pidetään ensi keskiviikkona 25.1. osoitteessa Maamiehentie 2 klo 18 alkaen. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

 

 

8.1.2017

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 11.1.!

 

Artikla 3:n seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 11.1. klo 18 alkaen Viikissä. Olet erittäin tervetullut mukaan!

 

Tammikuun Beecher Stowe -illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, novelleja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa siis mielellään ottaa mukaan!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

12.12.2016

Beecher Stowe -ilta 14.12. - tervetuloa keskustelemaan tyttöjen ja naisten oikeuksista!

 

Joulukuun Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.12. Itäkeskuksessa klo 18:30 alkaen. Illassa on tarjolla pientä purtavaa sekä keskustelua tyttöjen ja naisten oikeuksista ja koulutuksen merkityksestä näiden edistämisessä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014 voittaneen Malala Yousafzain "Minä olen Malala" -kirjan pohjalta. Kirjan lukeminen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

11.12.2016

Turvanallejen tuunauspaja 13.12.

 

Tule tuunaamaan turvanalle turvapaikanhakijalapselle!

Turvanalle-projektin tavoitteena on lahjoittaa nalle mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle. Jotta jokainen saisi yksilöllisen nallen, olemme keksineet helppoja tapoja tuunata tavallisista nalleista erityisiä. Pajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa käsityöosaamista, sillä nallejen tuunaaminen on hyvin helppoa ja apua saa niin paljon kuin tarvitsee.

 

Nallet tuottavat suurta iloa saajilleen. Tule sinäkin mukaan, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi oman turvanallen!

 

Tapahtuma pidetään osoitteessa Maamiehentie 2 tiistaina 13.12. klo 18 alkaen. Tervetuloa osallistumaan!

 

 

8.12.2016

Joulukortteja mielipidevangille!

 

Joulu lähestyy, ja sen kunniaksi kokoonnumme lauantaina 10.12. askartelemaan joulukortteja pakistanilaiselle mielipidevangille Asia Bibille. Asia Bibi on pakistanilainen kristitty, joka on ollut vankilassa vuodesta 2009 lähtien. Hänet on tuomittu kuolemaan maan "jumalanpilkkalain" perusteella – laki, jota ihmisoikeusjärjestöt ovat jo kauan arvostelleet käytettävän verukkeena uskonnollisten vähemmistöjen vainoamiselle. Jos tahdot muistaa Asia Bibiä tänä jouluna, olet tervetullut osallistumaan!

 

Tapahtuma pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27 klo 14-16. Tervetuloa!

 

 

26.11.2016

Viikolla 50 tapahtuu: Turvanalle-toimintailta 13.12. ja Beecher Stowe -ilta 14.12.

 

Seuraava Turvanalle-toimintailta tullaan järjestämään tiistaina 13.12. Illassa on luvassa yksilöllisten huivien, rusettien ja muun vastaavan valmistamista nalleille, jotka myöhemmin toimitetaan vastaanottokeskuksiin tervetuliaislahjoiksi turvapaikanhakijalapsille. Iltaan ovat lämpimästi tervetulleita myös uudet osallistujat! Huivien ja rusettien valmistamiseen antaa illassa vinkkejä Kirsi-Maria Kiviniemi.

 

Joulukuun Beecher Stowe -ilta pidetään saman viikon keskiviikkona 14.12. Itäkeskuksessa. Illassa on tarjolla pientä purtavaa sekä keskustelua tyttöjen ja naisten oikeuksista ja koulutuksen merkityksestä näiden edistämisessä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014 voittaneen Malala Yousafzain "Minä olen Malala" -kirjan pohjalta. Kirjan lukeminen ennen iltaa on suositeltavaa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan seuraavaan Turvanalle-toimintailtaan tai Beecher Stowe -iltaan ja toivot lisätietoja, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

 

13.11.2016

Artikla 3:n suunnittelutapaaminen keskiviikkona 16.11.

 

Olet erittäin tervetullut suunnittelemaan Artikla 3:n tulevaa toimintaa ja projekteja keskiviikkona 16.11. klo 18 alkaen! Kaikille jäsenille avoin suunnittelutapaaminen pidetään Itäkeskuksen kirjaston ryhmätyöhuoneessa, osoitteessa Turunlinnantie 1. Tarkoituksena on suunnitella esimerkiksi Ei papereita, ei vaihtoehtoja? -projektin pyöräyttämistä käyntiin ja ideoida tulevia urheilutapahtumia sekä muuta tulevaa toimintaa.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Artikla 3:n ensi vuoden toimintaan!

 

 

6.11.2016

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 9.11.!

 

Olet lämpimästi tervetullut Artikla 3:n seuraavaan Beecher Stowe -iltaan keskiviikkona 9.11. klo 19 alkaen! Ilta pidetään Kalliossa osoitteessa Neljäs linja 17-19 E 27.

Marraskuun Beecher Stowe -illassa tarkoitus on yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa siis mielellään ottaa mukaan!

 

 

26.10.2016

Ihmisoikeuskonferenssi tämän viikon viikonloppuna - tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

 

Artikla 3:n ensimmäinen Ihmisoikeuskonferenssi lähestyy! Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Ihmisoikeuskonferenssi on koulutustapahtuma, jossa ihmisoikeuksista kiinnostuneilla ihmisillä on tilaisuus kokoontua yhteen oppimaan, keskustelemaan sekä toimimaan ihmisoikeuksien edistämiseksi.

 

Tapahtuma pidetään Helsingissä osoitteessa Isonniitynkatu 3 D lauantaina 29.10. klo 12-19 ja sunnuntaina 30.10. klo 14-20. Tapahtuman yhteydessä pidetään myös Artikla 3:n syyskokous.

 

Tutustu Ihmisoikeuskonferenssin ohjelmaan!

 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

 

 

19.10.2016

Toistemme tukena: Artikla 3:n Ihmisoikeuskonferenssi ja syyskokous 29.-30.10.

 

Artikla 3:n ensimmäinen Ihmisoikeuskonferenssi ja syyskokous pidetään viikonloppuna 29.-30.10. Ihmisoikeuskonferenssin teemana on "Toistemme tukena". Tapahtuma pidetään Helsingissä osoitteessa Isonniitynkatu 3 D lauantaina 29.10. klo 12-19 ja sunnuntaina 30.10. klo 14-20. Luvassa on muun muassa:


-tietoa nykypäivän orjuudesta ja ihmiskaupasta sekä siitä, mitä voimme tehdä asialle
-tilaisuus osallistua yksilöllisten nallejen valmistamiseen turvapaikanhakijalapsille
-tietoa kriisiraskaustilanteessa olevan naisen tukemisesta
-mahdollisuus askarrella ensipäiväkortti läheisesi ilahduttamiseksi

Jos kiinnostuit ja tahdot tietää lisää, ota meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com

Tervetuloa!

 

 

8.10.2016

Lokakuun Beecher Stowe -illassa keskustellaan väkivallattomasta vastarinnasta

 

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 12.10.! Tällä kertaa aiheena on Gandhi ja väkivallaton vastarinta. Iltaan voi valmistautua katsomalla elokuvan "Gandhi" (1982). Elokuvan on ohjannut Richard Attenborough.


Illan aikana pohdimme väkivallan vähentämistä maailmassa ja Gandhin neuvoja tähän probleemaan. Illassa on tarjolla kasvisruokaa. Luvassa myös tietovisa sekä lyhyt alustus siitä, kuka Gandhi oli ja mitä hän teki.

 

 

11.9.2016

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 14.9.!

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 14.9. Kalliossa. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

8.8.2016

Beecher Stowe -illassa 10.8. tutustutaan orjuuden vastaisen työn historiaan

 

Tervetuloa Beecher Stowe -iltaan 10.8.!

 

Illan aiheena on elokuva Amazing Grace, joka kertoo 1700-luvun lopulla alkaneesta orjuuden vastaisesta kampanjasta Isossa-Britanniassa. Millä keinoilla orjakaupan lakkauttamiseen pyritään? Onnistuvatko toisinajattelijat muuttamaan tilanteen? Katso elokuva ja saavu pohtimaan, mitä voimme siitä ammentaa!

 

 

12.7.2016

Heinäkuun Beecher Stowe -ilta 20.7. - tervetuloa!

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 20.7. Kalliossa. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

28.5.2016

Kesäkuun Beecher Stowe -illassa aiheena orjuus ennen ja nyt

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta järjestetään kesäkuun toisena keskiviikkona 8.6. Herttoniemessä. Aiheena on orjuuden historia ja nykypäivän orjuus. Ennen iltaa olisi hyvä katsoa vuonna 2013 ensi-iltansa saanut elokuva ''12 Years a Slave ''. Illassa keskustelemme elokuvasta ja siitä, millaista orjuutta nykypäivän maailmassa esiintyy.

 

Tarjolla on nokkoskeittoa ja pientä naposteltavaa. Illassa voi myös esittää aiheeseen liittyvän runon tai laulun, kirjoitelman tai lyhyen videon.

 

 

20.5.2016

Turvapaikanhakijalapset saivat nalleja

 

Artikla 3:n Turvanalle-projekti on nyt ollut käynnissä kohta kuukauden ajan. Projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle turvapaikanhakijalapselle oma nalle tervetuliaislahjaksi. Viime viikot ovat kuluneet nallejen hankkimisen merkeissä, ja tänään aloitimme nallejen toimittamisen turvapaikanhakijalapsille.

 

Kiitos kaikille projektissa mukana oleville sekä teille kaikille, jotka olette tavalla tai toisella mukana tukemassa Artikla 3:n toimintaa! Teidän ansiostanne työ voi jatkua ja voimme tulevaisuudessa lahjoittaa yhä useammalle turvapaikanhakijalapselle oman pehmeän nallekaverin tuomaan iloa ja turvaa uudessa, vieraassa maassa!

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Turvanalle-projektiin, otathan yhteyttä meihin: artikla3(at)gmail.com.

 

 

6.5.2016

Toukokuun Beecher Stowe -ilta pidetään Vantaalla

 

Seuraava Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 11.5. Vantaalla. Illassa on tarkoitus yhdessä tutustua osallistujien omiin luoviin ihmisoikeusaiheisiin tuotoksiin ja käydä keskustelua näiden pohjalta. Jos pöytälaatikostasi löytyy ihmisoikeusteemaisia runoja, kuvia, musiikkia tai muita luovia tuotoksia, näitä saa mielellään ottaa mukaan!

 

 

2.5.2016

Suffragette kuvaa brittinaisten äänioikeustaistelua - tervetuloa elokuviin 5.5.!

 

Ensi torstaina 5.5. olemme suuntaamassa elokuviin, ja olet lämpimästi tervetullut mukaan! Menemme yhdessä katsomaan elokuvan Suffragette, joka alkaa klo 16:15 Tennispalatsissa ja kestää 1 tunnin 46 minuuttia. Elokuva kertoo naisten äänioikeuden puolesta taistelleiden aktivistien toiminnasta 1910-luvun Isossa-Britanniassa. Tapaamme Tennispalatsin sisäänkäynnin luona n. klo 16:00. Elokuvan jälkeen jatkamme iltaa keskustelun merkeissä elokuvan herättämien ajatusten pohjalta.


Tervetuloa mukaan!

 

 

21.4.2016

Tervetuloa Turvanalle-projektin ensimmäiseen toimintailtaan!

 

Ensimmäinen Turvanalle-toimintailta on ylihuomenna 23.4. Turvanalle-projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle Suomeen tulevalle turvapaikanhakijalapselle tervetuliaislahjaksi oma pehmeä nallekaveri ilahduttamaan ja antamaan turvaa uudessa maassa. 23.4. olemme siis lähdössä nalleostoksille. Kierros aloitetaan Helsingin yliopiston pääkirjaston (Fabianinkatu 30) edustalta klo 16. Tervetuloa mukaan!

 

 

16.4.2016

Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssilla harjoitellaan vaikuttamista

 

Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi on käynnistynyt! Seitsemän tapaamisen mittaisella kurssilla mietimme yhdessä tehokkaita tapoja puhua ihmisoikeuksien puolesta ja perustella omaa näkökulmaa sekä valmistautua niihin haasteisiin ja vastaväitteisiin, joita ihmisoikeuksia puolustaessa usein tulee eteen. Ensimmäisessä tapaamisessa käsiteltiin yleisiä vaikuttamistyön periaatteita ja keinoja; tulevilla kerroilla tulemme paneutumaan tarkemmin tiettyihin viikoittain vaihtuviin ihmisoikeuksien puolustamiseen liittyviin kysymyksiin. Kurssi tulee keskittymään erityisesti syntymättömien lasten ihmisoikeuksien puolustamiseen, mutta kurssilla opitut periaatteet ovat hyvin sovellettavissa myös muuhun ihmisoikeuksia edistävään työhön. Viikoittaiset kurssitapaamiset jatkuvat koko loppukevään ajan lauantaisin klo 14-16.

 

 

13.4.2016

Beecher Stowe -illat pyörähtivät käyntiin

 

Ensimmäinen Beecher Stowe -ilta pidettiin keskiviikkona 13.4. klo 19 alkaen. Ensimmäisen illan aiheena oli kirjailija Harriet Beecher Stowe sekä hänen tunnettu orjuudenvastainen teoksensa ”Setä Tuomon tupa”, joka oli aikoinaan huomattava vaikutus ihmisten asenteisiin ja jonka on sanottu osaltaan myötävaikuttaneen orjuuden lakkauttamiseen Yhdysvalloissa. Illassa keskusteltiin "Setä Tuomon tupa" -teoksesta ja sen vaikutuksesta sekä yleisemmin kirjallisuudesta keinona vaikuttaa ihmisoikeuksien toteutumiseen.

 

 

8.4.2016

Beecher Stowe -illat, Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi ja Turvanalle-projekti käynnistymässä

 

Artikla 3 on järjestämässä tänä keväänä useita tapahtumia, joihin olet lämpimästi tervetullut:


1. Ensimmäinen Beecher Stowe -ilta pidetään keskiviikkona 13.4. klo 19 alkaen. Beecher Stowe -illat on nimetty orjuutta vastustaneen yhdysvaltalaisen kirjailijan Harriet Beecher Stowen mukaan, jonka tunnetuin teos ”Setä Tuomon tupa” vaikutti aikoinaan merkittävästi yhteiskunnan asenteisiin orjuutta kohtaan. Illat on suunnattu sinulle, joka tahdot tutustua ihmisoikeuskysymyksiä käsitteleviin kirjoihin, elokuviin ym. teoksiin, käyttää omia luovia lahjojasi ihmisoikeuksien puolustamiseen sekä saada inspiraatiota, rohkaisua ja rakentavaa palautetta muilta samanhenkisiltä. Illoissa on tarkoitus ensinnäkin tutustua ihmisoikeusaiheita käsitteleviin teoksiin ja keskustella näistä yhdessä, sekä lisäksi tukea ja kannustaa toisiamme etsiessämme tapoja käyttää kukin omia lahjojamme ihmisoikeuksien edistämiseen. Tarkoituksena on jatkossa pitää illat pääsääntöisesti joka kuukauden toisena keskiviikkona.


2. Ihmisoikeuspuolustuksen alkeiskurssi alkaa lauantaina 16.4. klo 14-16 ja pidetään tästä alkaen seitsemänä peräkkäisenä lauantaina (16.4., 23.4., 30.4., 7.5., 14.5., 21.5. ja 28.5.). Voit osallistua yhteen tapaamiseen, osaan tapaamisista tai kaikkiin tapaamisiin oman valintasi mukaan.

Tarkoituksena on yhdessä miettiä tehokkaita tapoja puhua ihmisoikeuksien puolesta ja perustella omaa näkökantaa sekä valmistautua niihin haasteisiin ja vastaväitteisiin, joita ihmisoikeuksia puolustaessa usein tulee eteen. Tapaamisiin sisältyy alkuun lyhyt alustus tapaamisen aiheesta ja tämän jälkeen vapaata keskustelua. Kurssi keskittyy erityisesti syntymättömien lasten ihmisoikeuksien puolustamiseen, mutta kurssilla opitut periaatteet ovat hyvin sovellettavissa myös muuhun ihmisoikeuksia edistävään työhön. Jos tahdot kuulla muiden ajatuksia tai jakaa omia oivalluksiasi siitä, miten argumentoida vakuuttavasti ihmisoikeuksien puolesta ja miten vastata erilaisiin vastaväitteisiin, tämä kurssi on sinua varten!


3. Turvanalle-projektiimme liittyen ensimmäinen toimintapäivä on tulossa lähiaikoina. Projektin tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle Suomeen tulevalle turvapaikanhakijalapselle tervetuliaislahjaksi oma pehmeä nallekaveri ilahduttamaan ja antamaan turvaa uudessa maassa. Tästä tulee lisätietoa myöhemmin!

 

Mikäli kiinnostuit ja tahdot lisätietoa tulevista tapahtumista, otathan meihin yhteyttä: artikla3(at)gmail.com.

 

 

19.3.2016

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3 perustettu - tervetuloa edistämään ihmisoikeuksia!

 

Ihmisoikeusjärjestö Artikla 3:n perustamiskokous pidettiin tasa-arvon päivänä 19.3.2016 Helsingissä. Kokouksessä hyväksyttiin järjestön säännöt, missio, visio, keskeiset painopisteet ja stategia, suunniteltiin tulevaa toimintaa sekä valittiin järjestön hallitus vuodelle 2016.

 

Järjestömme nimi "Artikla 3" viittaa ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen kolmanteen artiklaan. Järjestön tehtävänä on nimensä mukaisesti puolustaa jokaisen ihmisen oikeutta elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen hedelmöittymisestä alkaen, ilman mitään sukupuoleen, ikään, etniseen alkuperään, uskontoon, mielipiteisiin, seksuaaliseen suuntautumiseen, vammaisuuteen tai muihin ominaisuuksiin perustuvaa syrjintää. Keskitymme erityisesti niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolustamiseen, jotka eivät itse pysty puhumaan oikeuksiensa puolesta.

 

Keskeinen päämäärämme on puolustaa jokaisen lapsen oikeutta elämään, huolenpitoon ja suojaan väkivallalta sekä ennen että jälkeen syntymän. Tahdomme myös edistää jokaisen yksilön seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja oikeutta tehokkaaseen, eettiseen perhesuunnitteluun sukupuoleen katsomatta. Artikla 3 on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

 

Liittymällä Artikla 3:een olet mukana mahdollistamassa työtä ihmisoikeuksien puolesta - jos sinäkin tahdot nähdä maailman, jossa kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia kunnioitetaan, olet erittäin tervetullut mukaan!